top of page

Loovuse ja taaskasutuse sümfoonia - kuidas valmivad ehtsad käsitöö kotid

New Rustic on rohkem kui lihtsalt bränd - see on elustiil, mis väärtustab traditsioonilist käsitööd, loovust ja keskkonnasõbralikkust. Üks selle brändi "selgroog" on kootud kotid, mis mitte ainult ei avalda muljet oma unikaalse disainiga, vaid kannavad endas ka sooja lugu taaskasutusest ja kohalikust käsitööst.

Kui astuda sisse New Rustic kodustuudiosse, avaneb külastajale väike maagiline maailm, kus iga kott on päriselt unikaalne. Kuidas need ehtsad käsitöö kotid aga siis valmivad? Selles postituses räägime lähemalt brändi loomingulisest protsessist.


Fotod: Mari Jaanus


Üks New Rusticu olulisemaid põhimõtteid on kasutada materjale, mis on juba loodud, kuid ei leia enam kasutust ja seeläbi läheksid prügisse. Selleks leidsime lahenduse, et koome kottide kangad traditsioonilistel kangastelgedel, kasutades materjalina tekstiilijääke, mis muidu läheks prügiks. Kottide loomiseks kasutatav materjal pärineb taaskasutuskauplustest, tehaste jäägist ja ka inimeste kodudest (vanad kardinad, tekikotid, lootusetult seisma jäänud õmblustuhinas varutud kangad). Selline materjalide kogumine mitte ainult ei vähenda üleüldist jäätmete hulka, vaid annab uue elu vanadele kasutule tekstiilidele. Kangaste kudumiseks leidsime partnerid Mulgimaa külast Karksist, kus kogenud käsitöölised panevad oma oskused proovile, luues kangaid, mis on nii vastupidavad kui ka kaunid. See on mitte ainult koostöö, vaid ka kogukonna sidumine ning kohaliku käsitöötraditsiooni säilitamine ja edendamine.


Video: New Rustic


Kottide valmistamisel kasutatav nahk pärineb mööblitööstuse ülejäägist. Et vältida väärtusliku materjali prügisse sattumist, anname sellele uue elu kas detailide näol või täiesti uute kottide valmistamisel.


Kuid New Rustic ei keskendu ainult materjalidele, vaid ka disainile ja detailidele. Iga kott läbib hoolika käsitööprotsessi, kus õmblused ja detailid paigutatakse hoolega läbimõeldud kohta. See tagab, et iga klient saab endale mitte ainult kvaliteetse koti, vaid justkui tüki kunsti, millel on tähendus ja lugu. Kootud kotte iseloomustab unikaalne muster, olles samas ka vastupidav ja praktiline.


Fotod: Kerli Jaago / Fotoraat


Lisaks keskkonnasõbralikele materjalidele ja kohalikule käsitööle on New Rustic kotid ka märk stiilist ja individuaalsusest. Nende ainulaadne disain peegeldab nii brändi filosoofiat kui ka kandja isikupära. Usume, et just kandja on see, kes selle koti ilu välja toob!


Seega võib öelda, et iga meie kootud kott on rohkem kui lihtsalt aksessuaar - see on sümbol loovusest, keskkonnasõbralikkusest ja kohalikust kogukonnast. See on justkui kunstiteos, mis kannab endas lugu ja väärtusi ning toob rõõmu nii selle loojaile kui ka kandjaile.



New Rustic kootud disainkotid
New Rustic disainer Kristi koos kootud käekottidega

bottom of page